Tilbake til toppen
  /  Tjenester   /  Skatterådgivning – skatter og avgifter

Skatterådgivning – skatter og avgifter

Skatterådgivning

Det kan være svært vanskelig å navigere seg gjennom jungelen av lover, forskrifter og regler som omfatter skatter og avgifter. Ikke bare er det nødvendig å hele tiden opptre i tråd med norske bestemmelser, men du kan ende opp med å betale mer skatt enn nødvendig uten tilstrekkelig kunnskap eller god skatterådgivning.

Skatt & Fradrag Kunstnere AS tilbyr derfor skatterådgivning for bedrifter og private. Med regler som er i stadig endring, er vårt mål å sørge for at du til enhver tid kan føle deg trygg på at du og ditt selskap følger gjeldende regler og har trukket fra alle mulige fradrag før du skal betale skatt. Vi bistår både norske og internasjonale kunstnere som er registrert i Norge. I tillegg tilbyr vi regnskapsføring for små næringsdrivende/ enkeltpersonforetak.

Vi tilbyr skatterådgivning og juridisk rådgivning for scenekunstnere og skapende kunstnere vedrørende skatter og avgifter – både personlig og i selskapsform. På den måten vil våre kunstnere oppnå riktig skatt etter riktige satser og best mulig lovlige fradrag. Vet du at du som kunstner har muligheter for meget spesielle fradrag? Scenekunstnere og skapende kunstnere kan få fradrag for kostnader som for alle andre næringer ville vært private kostnader.

Ta kontakt med oss i dag for å forsikre deg om at du får med deg slike kostnader, og følger reglementet og betaler riktig skatt. Med Skatt & Fradrag Kunstnere AS som skatterådgiver vil du aldri mer betale mer skatt enn nødvendig. Du kan nå oss på telefon 950 26 188 eller sende en e-post til post@skattogfradrag.no.
Vi ser fram til å høre fra deg!

Lurer du på om du faller inn under vår kundegruppe? Vi tilbyr våre tjenester til kunstnere, som er alt fra skuespillere til dansere, musikere, komikere, billedkunstnere, forfattere, programledere, arkitekter, lyddesignere, designere og mer. Du kan se vår komplette liste her. Skulle du være usikker på om du faller inn under kundegruppen, oppfordrer vi deg også til å ta kontakt.

Ofte stilte spørsmål og svar

HVA FÅR JEG IGJEN FOR Å BRUKE DERE SOM REGNSKAPSFØRER fremfor Å GJØRE DET SELV?

Du får personlig service og kontakt med egen kontaktperson både elektronisk og ved fremmøte. Vi har fokus på å besvare kundehenvendelser raskt, og svarer som regel i løpet av 24 timer. Ved kontroll eller bokettersyn oppnår du trygghet med å ha oss på laget. Ved å føre regnskapet selv, kan en feil koste deg dyrt.

HVA ER FORDELENE MED Å BRUKE DERE OG IKKE ENKLE REGNSKAPSPROGRAMMER (SLIK SOM FIKEN)?

Ingen digitale regnskapsprogrammer erstatter utdannelse, erfaring og kompetanse som autoriserte regnskapsførere har. «Skomaker bli ved din lest», sier vi. Det vil si, fokuser på din kjernevirksomhet og la profesjonelle utføre ditt regnskap.
Fordeler med å bruke et digitalt program:

  • Billigere, men erstatter ikke kompetanse

Ulemper med å bruke et digitalt program:

  • Vil ikke godkjenne spesielle fradragsposter som er fradragsberettiget innenfor kunst og kultur. Mange fradragsposter innen kunst og kultur ansees som private kostnader både hos en tradisjonell regnskapsfører og ved bruk av digitale regnskapsprogrammer.
  • Manglende spisskompetanse og rådgivning.
  • Du er alene om avgjørelsene – men er de riktige?
  • Det kan koste deg dyrt ved et eventuelt bokettersyn om du har ført feil.