Tilbake til toppen
  /  Tjenester   /  DIGITAL ELLER TRADISJONELL BOKFØRING

DIGITAL ELLER TRADISJONELL BOKFØRING

DIGITAL ELLER TRADISJONELL BOKFØRING

Husk at Skatteetaten anbefaler alle næringsdrivende å ta i bruk eller å samarbeide med en regnskapsfører. Vi samarbeider gjerne i digitale programmer, men i dag finnes det veldig mange ulike plattformer, derfor anbefaler vi å samarbeide i Conta, 24SevenOffice eller Power Office Go. I andre programmer som Fiken, Tripletex, Visma eAccounting med flere, tar vi forbehold om at det kan bli mer tidkrevende enn de vi har spesialisert oss innenfor.

Det er viktig å huske på at det kan virke veldig enkelt å ta i bruk digitale programmer, i og med at programmene bokfører for deg og velger hvilke kontoer du skal bokføre bilagene på, men vi opplever likevel at det oppstår veldig mange feil i valg av kontoer, og teknologien kan aldri erstatte vår menneskelige kompetanse og kunnskap. I tillegg er regnskapsprogram skapt for en rekke ulike bransjer, der standard kontoplan passer veldig godt, noe den absolutt ikke gjør for kunstnere.

Gjør det enda enklere for deg selv – benytt deg av en regnskapsfører som oss som er spesialisert innen regnskapsføring for kunstnere og kan samarbeide flere på ulike digitale plattformer. Senk skuldrene for at du har bokført et korrekt regnskap etter GRFS=God regnskapsførerskikk og den norske bokføringsloven.

Du kan nå oss på telefon 950 26 188 eller sende en e-post til post@skattogfradrag.no. Vi ser fram til bokføre for deg!

OFTE STILTE SPØRSMÅL OG SVAR

Hvorfor burde jeg ikke benytte meg av de rimeligste digitale løsningene som til eksempel Fiken sitt regnskapsprogram og andre liknende regnskapsprogram for små bedrifter?

Når du skal starte egen bedrift (enkeltpersonsforetak eller lite selskap) vil regnskap være en viktig del av driften. Det vil kreves at du har god kunnskap innen regnskapsføring og at du er kjent med god regnskapsskikk for små foretak. Bedriftens økonomi er avhengig av at regnskapet er riktig ført og oppdatert som følger norsk lovgivning og praksis. Mange velger nå å gå for det som virker som et godt digitalt regnskapsprogram for å gjøre det enkelt for seg selv, uten å tenke på komplikasjonene som følger ved bruk av slike regnskapsprogram. Det kreves fortsatt kunnskap for riktig føring av regnskap i digitale programmer og plattformer, noe vi som en autorisert regnskapsfører vil kunne bidra med.

Hva kan skje om det oppdages feil i føring av regnskapet mitt?

Ved bokettersyn/stedlig kontroll av Skatteetaten vil det mest sannsynlig føre til store ubehageligheter for skatteyter, med råd om at en regnskapsfører eller et regnskapsbyrå bør brukes. Det er ikke alltid like lurt å spare penger ved å kjøpe rimelige, brukervennlige digitale programmer og apper som likevel krever regnskapskunnskap. Det vil si at selv om et digitalt regnskapsprogram virker som en enda enklere løsning for deg og bedriften der og da, vil det faktisk fortsatt være smartest om du benytter deg av det i samarbeid med oss som regnskapsfører. Kontakt oss i dag for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg.