Tilbake til toppen
  /  Tjenester   /  Forhåndsutfylte skattemeldinger

Forhåndsutfylte skattemeldinger

Forhåndsutfylte Skattemeldinger privat og næring

Alle som mottar lønn, pensjon eller uføretrygd må sende inn skattemelding innen 30.april hvert år. I forkant av dette får alle som mottar selvangivelsen elektronisk tilsendt et skjema fra Skatteetaten i Altinn til utfylling. I de fleste tilfeller vil dette skjemaet være helt eller delvis utfylt, men det er opp til den enkelte å undersøke at detaljene i skattemeldingen (selvangivelsen) stemmer.

For selvstendig næringsdrivende med enkelpersonforetak er frist for levering satt til 31.mai. I tillegg skal det fylles ut et skjema tilknyttet foretaket, hvor noen av tallene må overføres til skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister. Dette skjemaet er ikke forhåndsutfylt i Altinn og kan være komplisert å få utfylt riktig.

Skatt & Fradrag Kunstnere AS assisterer deg i denne prosessen ved å endre og levere skattemeldingen for deg. Ta kontakt med oss i dag for hjelp med skattemeldingen og skatteoppgjøret. Ved å benytte deg av våre tjenester er du garantert at vi vil kunne oppdage feil i tide og hjelpe med å føre opp skattefradrag. På den måten vil du ende opp med å betale riktig skatt, potensielt unngå restskatt med føring av aktuelle fradrag – og kanskje til og med få penger igjen.

OFTE STILTE SPØRSMÅL OG SVAR

Hvordan er prosessen om dere skal hjelpe med skattemelding for selvstendig næringsdrivende?

Når du mottar beskjed om at skattemeldingen er klar, innhenter vi denne digitalt fra Altinn. Vi sjekker deretter tallene opp mot dokumentasjon oversendt fra deg til oss, slik som årsoppgaver, lønnsopplysninger, forsikringer, lån og renter, inntekt, stipendier og stønader. Etter at vi har sjekket tallene og fylt inn det som eventuelt mangler, overfører vi det bokførte regnskapet til Næringsoppgave 1 og personinntektsskjemaet. Det overføres med andre ord til den forhåndsutfylte skattemeldingen. Vi leverer skattemeldingen på kundens vegne i Altinn.

Tilbyr dere også tjenester tilknyttet skatteoppgjøret?

Vi tilbyr en komplimenterende tjeneste i tilknytning skattemeldinger og skatteoppgjør. Etter levert skattemelding gjør vi en foreløpig skatteberegning. Når skatteoppgjøret er klart (i slutten av juni for lønnstakere og pensjonister og på høsten for selvstendig næringsdrivende), vil vi sjekke og kontrollere oppgjøret med vår egen beregning og kontrollere eventuelle avvik. Les mer om denne tjenesten på nettsiden vår.