Tilbake til toppen
  /  Tjenester   /  FRADRAGSMULIGHETER

FRADRAGSMULIGHETER

FRADRAGSMULIGHETER

Det er ikke noen hemmelighet at både privatpersoner og selvstendig næringsdrivende har mulighet til å få fradrag for faktiske kostnader som er godkjent av Skatteetaten. Bemerk at det er nødvendig at man har inntekt som selvstendig næringsdrivende eller som lønnstaker, eventuelt i en kombinasjon, for at man kan benytte seg av fradrag. Dette gjelder også hvis man har gjort forsøk på å oppnå en inntekt eller planlegger en inntekt i fremtiden.

Ref. Skattelovens § 6-1 Hovedregel om fradrag som er en god veiledning for egen næring;

«…… fradragsrett er en kostnad som erdratt på for å erverve, vedlikeholde eller sikre skattepliktig inntekt….».

Det finnes mange spesielle fradragsmuligheter for ulike kunstnere, og mange er ikke klar over disse. Er du scenekunstner kan du til eksempel få fradrag for kostnader som for alle andre er private som for eksempel trening og frisør, mens hvis du er skapende kunstner kan du kreve fradrag for en rekke ulike motivkostnader som er nødvendige for å skape et kunstverk, og det kan være så mangt.

Skatt & Fradrag Kunstnere AS er et autorisert regnskapsbyrå som kan hjelpe deg med å finne ut av hva du kan ha rett til å ha i fradrag til din inntekt. Ettersom vi har valgt kunstnere som vår nisje er du garantert bransjespesifikk ekspertise som det er vanskelig å finne hos andre regnskapsbyråer.
Du kan nå oss på telefon 950 26 188 eller sende en e-post til post@skattogfradrag.no.
Vi ser fram til å høre fra deg!

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva annet kan jeg ha krav på fradrag for?

Fradrag gis for en rekke ulike faktiske kostnader og faktiske utgifter (deler av eller hele beløpet). Noen eksempler er fradrag for kostnadene tilknyttet fast eiendom eller utleie, donasjoner på minst 500 kroner til frivillige organisasjoner, støtte til forskning og varierende antall kroner per kilometer i reiseutgifter. Dette er mer generelle fradrag og ikke spesifikt rettet mot kunstnere. Spar flere tusen kroner – ta kontakt med oss direkte for tips og råd om hva du får fradrag for som kunstner.

Hvem faller inn under deres kundegruppe?

Vi tilbyr våre tjenester til kunstnere, som er: skuespillere, dansere, musikere, sangere, komikere, artister, scenekunstnere, billedkunstnere, kunsthåndverkere, forfattere, skribenter, manusforfattere, journalister, programledere, regissører, koreografer, dramaturger, pedagoger, instruktører, scenografer, interiør- og arkitekter, fotografer, filmprodusenter, lyddesignere, lysdesignere, klesdesignere, make-updesignere, yogainstruktører, personlige trenere, body-art og mange flere beslektede kunstnervirksomheter.